Verwonderingen en verwachtingen (FAQs) – Bewust in Ontwikkeling

Verwonderingen en verwachtingen (FAQs)

“Wat een mooi programma!”
 
Steeds weer horen wij in jullie feedback terug over onze tweedaagse persoonlijke ontwikkeling (3 en 4 mei a.s.). We horen dat jullie je uitgenodigd voelen om jezelf meer “te laten zien èn waar te nemen”. De volgende vragen komen ook aanbod. Voor wie nog een laatste twijfel voelt, wij bewegen even mee..:
 
> Hoe weet ik of ik dit wil?
 
Herken je dit? Eigenlijk wil ik wel, maar ik vind het ook spannend… Spanning erkennen en je toch aangesproken voelen om de uitdaging aan te gaan en daarin iets nieuws te ontdekken over jezelf? Een ambivalentie die veel deelnemers herkennen, in hun fijngevoeligheid en meerlagige interne beschouwingen. Uiteraard kan jij alleen voor jezelf bepalen of dit iets voor jou is. De enige echte manier om er achter te komen is het zelf in levende lijve te ervaren. Lees ondertussen uitgenodigd verder.
 
> Psychologische veiligheid
 
Wij geven met veel aandacht zowel jouw individuele als het groepsproces vorm. Wij streven er naar om een zo psychologisch veilig mogelijke omgeving te creëren, waardoor jij je juist uitgenodigd voelt om jouw comfortzone te onderzoeken en om jouw ontwikkelproces te stimuleren. Daarbij is het steeds aan jouzelf om te bepalen hoe ver jij wel of juist (nog) niet wil gaan. In alles en op elk moment is er een keuze voor jou.
 
> In een groep, niet weten wie de anderen zijn….?
 
Als mens hebben we een dubbel gevoel bij groepen. We willen er enerzijds bijhoren, anderzijds onze eigenheid behouden. In dit vaak subtiele krachtenspel valt er veel over onszelf te ontdekken en te onderzoeken. Het mooie van een groepsproces is, dat je via de ander eigenlijk iets kunt ontdekken wat al lang in jou leeft, maar voor jou nog niet merkbaar was. De kracht van spiegeling en vrije verbondenheid. Vaak gebeuren zaken daardoor meer moeiteloos, zaken waar je voorheen, alleen, gevoelsmatige moeite voor moest doen.
 
> Doen de workshopgevers zelf ook aan alle programma onderdelen mee?
 
Wij, Desirée, Inge, Chantal en Lotte (de vier organisatoren) zijn bij alle workshoponderdelen aanwezig. Steeds zijn 2 van ons beschikbaar als aanspreekpunt, steeds kunnen er 2 van ons zelf ook meedoen (Joechei!). Alle deelnemers en ook alle workshop(mede-)gevers zoals Anna, Jessica, Pijke & Robert zijn net als jij vrij om zelf per onderdeel te kiezen in welke mate je actief meedoet.
 
Nee, Ja, Nee, Ja! Inschrijven? Dit kan via deze link
 
*Nota Bene: SPECIALE ACTIE: 2-VOOR-DE-PRIJS-VAN-1
Bij aanmelding uiterlijk 21 april, zie: https://www.facebook.com/bewustzijnontwikkelen/posts/442953929809694