Programma – Bewust in Ontwikkeling

Programma

Tweedaagse ‘Bewustzijn Ontwikkelen’ – 3 & 4 mei 2019

Vrijdag 3 mei

Welkom en ontvangst

09:00 - 10:00

Vanaf 9 uur heten we je op vrijdag 3 mei van harte welkom bij conferentiecentrum Samaya. Onder het genot van drinken en wat lekkers kun je rustig de tijd nemen om je alvast op je gemak te voelen met elkaar in de rustgevende omgeving die Samaya biedt.

Vanaf 10 uur starten we met het programma.

Persoonlijke groei: bewust in ontwikkeling

10:00 - 12:00

Lotte opent de tweedaagse op “excitable” wijze met een diep grondige èn grondende vogelvlucht door het proces positieve desintegratie, een proces van emotionele groei. Bovenal zal zij aan de hand van inspirerende ontwikkelperspectieven de start van twee-dagen-ontdekken inluiden. Een start die gepaard gaat met zowel gerichte als bevrijdende aandacht voor persoonlijke intenties en ontwikkelwensen.

Lunch

12:00 - 13:00

Tijdens de lunch kun je genieten van een rijk gevarieerd, biologisch buffet, met soep, salade en een warme snack.

Rustmoment

13:00 - 14:00

Na de lunch heb je de ruimte om naar behoefte je eigen moment van rust invulling te geven.

Geniet mediterend in stilte of wandelend in beweging, alleen of samen, binnen of buiten in de rustgevende en natuurlijke omgeving die Samaya biedt.

'Rice': kunst als intuïtieve taal

14:00 - 16:30

Kunst gaat verder, daar waar de ratio ophoudt en vaak ook tekort schiet. Ze is een intuïtieve taal: één waarvan Jessica zelf maar al te vaak heeft gemerkt dat ze uit de verborgenheid van ons weten haalt, wat we met ons ‘slimme denken’ vaak nog helemaal niet kunnen bevatten.

Met de interventie ‘Rice’ maken we dan ook een snapshot van het nu, waar we hopelijk jaren na nu, telkens met nieuwe inzichten, op terug kunnen reflecteren.

Presencing: Presence, Sensing & Essence

17:00 - 18:00

Een intentie beweegt van binnen-uit naar buiten. E-motie: uit-beweging. Het fysiek in jezelf kunnen bemerken (sensing), aanwezig in het moment (present), dat iets in jou ergens heen wil bewegen, draagt een weten in zich. Een ingang naar wat jouw wil je vertelt. Jouw essentie, jouw zijn, naar de toekomst die zich in en voor jou ontluikt.

Het fysieke voelen is voor begaafde mensen niet altijd beschikbaar. Ons lichaam kan zich om heel verklaarbare redenen teruggetrokken hebben uit onze aandacht. Het is ons gretig van dienst om ons bewustzijn te verlichten. Spanning fysiek opslaand.

Chantal en haar man Robert hobbyen al jaren internationaal met Lindy Hop, een ongedwongen dans die zichzelf graag op de korrel neemt. Lol hebben staat voorop, en perfectie doet elders maar een tukkie. Introverte cognitief analytische ingenieurs, emotioneel creatieve extraverte sensitieven, allen ontdekken via deze speelse, inventieve swingjazz een weg terug naar fysieke en emotionele ontspanning.

Diner

18:30 - 20:30

Het gezamenlijke diner is een moment van puur culinair genieten…

Samaya staat bekend om haar culinaire Bourgondische biologisch-vegetarische keuken. Je proeft de zorg en aandacht waarmee de verse gerechten bereid zijn. Alle gerechten worden dagelijks vers bereid met pure ingrediënten. De koks maken daarbij gebruik van zo veel mogelijk biologische- en streekproducten.

Leven en dood in de liefde

20:30 - 21:15

We spiegelen persoonlijke liefdeservaringen via een eeuwenoude mythe, doorleefd en muzikaal verteld. Als partners in gedeelde levensconflicten, vertalen Lotte en Pijke hun passie voor de kunsten en elkaar naar een verbeeldende herkenning van romantische angsten en verlangens. Groepsgewijs onderzoeken we de persoonlijke betekenisgeving en ronden we de mythe af met een overgave aan de schoonheid van leven en van dood, in de liefde. Laat je meevoeren met muzikaal begeleide existentiële essenties.

Nagenieten en nachtrust

21:15 - 07:30

Bij het kampvuur of de vuurkorf en onder het genot van een drankje met wat lekkers sluiten we de eerste dag met elkaar af.

Voor de overnachting zijn er 30 bedden beschikbaar (1-persoonskamers, 2-persoonskamers en geschakelde kamers (aparte slaapkamers met gedeelde badkamer voor 2 personen). Wanneer je je aanmeldt voor deze tweedaagse kun je hiervoor je keuze doorgeven.

Zaterdag 4 mei

Ontbijt

08:30 - 09:30

Op zaterdag 4 mei zal in de eetkamer een gezond en levenslustig ontbijtbuffet klaar staan.

Even 'inchecken'

09:30 - 10:00

Moment van reflectie en stilstaan bij de indrukken van de voorgaande dag en bij hoe we ons ‘nu’ voelen.

Songwriting: vanuit je kern creëren

10:00 - 12:30
“Als je iets unieks wilt maken, moet je er iets van jezelf inleggen.” – Filmregisseur
 
“Alles is al gemaakt, maar nog niet door jou.” – Armand
 
Twee quotes die muzikante LAVALU al jaren helpen in het creatieve proces.
 
Hoe kom je bij dat ene kleine stukje wat jou onderscheidt van alle anderen? En als je deze kern gevonden hebt, hoe geef je daar vervolgens vorm aan?
LAVALU, bekend van haar muziek voor Het Pauperparadijs en haar “Solitary High”-tournees neemt je in deze workshop songwriting mee door dit proces van afstemmen op je eigen kern en deze vervolgens naar buiten brengen. Dit doen we door middel van een eigen songtekst schrijven. Je hoeft hier geen enkele ervaring mee te hebben. Het plezier vinden in creëren staat voorop. En laat nou uit dat plezier de beste songs voortkomen…
 
Voel, onderzoek, schrijf en speel je met ons mee?

Lunch

12:30 - 14:00

Tijdens de lunch kun je genieten van een rijk gevarieerd buffet, met soep, salade en een warme snack. Na de lunch is er de mogelijkheid een buitenwandeling te maken, contact te verdiepen of te rusten.

Verbinding en Authenticiteit

14:00 - 15:30
In eigenheid in contact zijn met een ander. Bij jezelf bijven en aansluitend verbinden. Initiërend en volgend. Structuur en improvisatie.
Lindy Hop biedt als vrolijke ongedwongen partnerdans veel mogelijkheden voor je eigen creativiteit terwijl je samen, in contact met de ander, beweging, energie en emotie uitwisselt. Geen regels en afspraken, maar aanvoelen en elkaar volgen. Jezelf aanpassen aan wat gezamelijk ontstaat zonder jezelf te verliezen. Je eigen creatieve inbreng de ruimte geven zonder de ander diens ruimte te ontnemen. Via het samen bewegen, de eigen interne beleving verruimen. Robert en Chantal nemen je mee in hun 20 jaar ervaring met Lindy Hop: ‘Pure Swing Jazz Joy’!

Afsluitingsritueel

16:00 - 17:00

We sluiten deze bijzondere tweedaagse op verbonden, fiere en herinneringswaardige wijze af. Het kunstenaarschap van Jessica van Deursen biedt hierbij originele begeleiding. Wij zijn al nieuwsgierig!